Rybízový koláč s drobenkou

Čas na přípravu 0H20M
Doba vaření 0H45M
Počet porcí 8 porcí

těsto:
1/2 kg rybízu (středně velká miska)
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru (krupice)
1 prášek do pečiva
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
2 vajíčka
drobenka:
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek cukru (krupice)
1/2 kostky másla (tuk)

Postup:
Těsto: v míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, promícháme a přilijeme vlažné mléko, opět promícháme, přilijeme olej a nakonec přidáme i dvě vajíčka.
Drobenka: mouku a cukr promícháme a přidáme máslo, rukou pěkně prohněteme.
Těsto vylijeme na plech vyplněný pečícím papírem a posypeme rybízem. Navrch nasypeme drobenku a dáme péct do předehřáté trouby na 45 minut.


Moje poznámky
Rybíz jsem dá jenom povolený z mrazáku.
Beko stat. + ventilátor, 180°C/25 minut
a ještě gril+ventilátor 200°C /8 minut.

Výborný koláč, doporučuji ( možno použít různé ovoce)