Jdi na obsah Jdi na menu
 

Masová konzerva

5. 11. 2018

Masová konzerva - MW

Suroviny:
800g libového bůčku
 6 ks pepře
5ks nové koření
1 bobkový list
1,5 lžičky soli
200ml vody

Postup:
asi 800g libového bůčku nakrájet na kostky
vařit 1 hodinu v papiňáku  + 6 ks pepře +5ks nové koření + 1 bobkový list + 1,5 lžičky soli  + 200ml vody
Naplnit horké do skleniček 265ml -twist (masovky)  - rozdělit maso i šťávu a hned sterilovat.
MW- najednou 4 sklenice
3 min při 80% + 2min při 50%  + 3 min při 40% výkonu ( platí pro mikrovlnku s výkonem 900W)   (lze sterilovat klasicky , nebo v papiňáku)

Nejlépe uložit v chladničce.