Jdi na obsah Jdi na menu
 

Langoše

17. 3. 2018

langoe.png

Langoše

Počet porcí asi 24 ks menších...asi 6 porcí

Suroviny
1/2 lžičky cukr
500 g hladká mouka
1/2 lžičky sůl
4 dl mléko
1 balíček droždí (42g)
Olej na smažení

Postup
Recept je bez jogurtu, vajíček a dalších zbytečností!
Vlažné mléko smícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Kvásek necháme asi 5 minut vzejít v teple. Mouku osolíme a prosejeme do mísy. Přidáme kvásek a ručním hnětačem vypracujeme těsto. Těsto můžeme vypracovat i ručně, ale hnětačem to bude trvat pouze 3 - 5 minut.
Hotové těsto necháme aspoň 30 minut kynout v teple. Pak těsto vyválíme na pomoučeném vále na 2 cm široký plát a sklenicí z něj vykrojíme větší kolečka. Ty necháme ještě 10 minut vykynout.
V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje, nejlépe ve fritéze. Nakynutá kolečka vytáhneme do stran a ihned smažíme v oleji dozlatova.
Hotové langoše odkládáme na savý papír, abychom se zbavili přebytečného tuku a doplňujeme vybranými surovinami - sýr, šunka, česnek, kečup, tatarka či marmeláda.

Moje poznámky
Z poloviční dávky jsem vykrojil 12 koleček o průměru 7cm

Super langoše vnučka zbodla 3