Jdi na obsah Jdi na menu
 

Frgály vlastní recept

27. 9. 2018

Frgále 6 ks     Ø 20cm

Suroviny
těsto:
380g  hl. mouky,
20g hery + 20g másla + 30g sádla
37g cukru
2 žloutky
25g droždí
2g soli
135 ml mléka
(713g těsta---   118g/na 1 frgál)
-----------------------------------
náplň:
500g tvarohu + mléko + cukr + citr. kůra + krupice + olej + rozinky, semínka…
( 700g nádivky - 116g/na 1 frgál)
-----------------------------------
posýpka:
30g cukru,
30g tuku,
60g polohr. mouky (nebo směs hladké a polohrubé)
-----------------------------------
poleva:
30g  ztužený tuk,
30g másla,
rum

Postup
do mísy robotu  se dá mouka  smíchaná se solí nahoru se rozdrobí droždí, zvlhčí se mlékem, trochu osladí a nechá se vzejít kvásek.Pak se přidají ostatní složky těsta a vše zpracuje.
BEKO- kynutí - 20 minut----rozdělí se na 6 dílů vyválí se placky Ø 20cm- a dá se kynout BEKO- 10 minut.
Okraje placek potřít bílkem, dát náplň + posýpku a upéct.
BEKO  - 3D/ 175°C/23minut, najednou 3 plechy na jeden plech se vejdou přes úhlopříčku 2 frgále-

Moje poznámky
Vlastní recept. Možno použít i jiné náplně; maková, hrušková, atd.

Kynutí  a pečení provádím v troubě BEKO s programem kynutí a pak pečení